Welkom bij HypnoZorg| Deskundigheid in de doeltreffende toepassingen van hypnose. afsluiten

Angst en Fobie

Uw onderbewustzijn is in staat uw reactie op de ‘angst-triggers’ om te zetten naar rust (lichamelijk, mentaal en emotioneel) en zelfvertrouwen. Stel je voor hoe bevrijdend en rustgevend het is om vanuit het onderbewustzijn kalmte op te roepen in uzelf waar en wanneer u dat wilt.

Of het vliegangst, hoogtevrees, faalangst, bevallingsangst of een andere angst betreft die uw leven of dat van uw kind in de greep houdt, hypnose biedt u een doelmatige oplossing.
MAAK TIJDIG UW AFSPRAAK U kunt uw VVV Cadeaubon hier besteden!

Angst en Fobie
Angst is een onderbewuste reactie op (specifieke) situaties waarbij men het gevoel heeft de controle te zullen verliezen over zichzelf en/of de situatie. Een fobie wordt omschreven als een niet-rationele angst voor een bepaalde ‘trigger’ welke normaliter weinig of geen gevaar vormt. Iemand die gewoon bang is voor de kleur geel (dat komt in ons praktijk voor!) zal waarschijnlijk niet voor honderd euro een geel truitje dragen maar misschien wel voor duizend euro. Daarentegen zal een persoon met een fobie voor de kleur geel voor geen geld datzelfde truitje willen dragen. Voor het ontstaan van een fobie is er geen eenduidige verklaring, doch veel onderzoeken wijzen uit dat traumatiserende gebeurtenissen in de kindertijd en/of verdere ontwikkelingsfase een belangrijke rol daarin spelen. Veel mensen dragen de last van een fobie voor tientallen jaren bij zich, niet wetende dat zij middels hypnose goed geholpen kunnen worden. Hun angst als reactie op desbetreffende  trigger is meestal disproportioneel uitvergroot. Zij kunnen zich daarbij totaal niet beheersen ongeacht het feit dat zij op bewust niveau kunnen beseffen dat de angst niet-rationeel is. Een afspraak maken!

Over het algemeen kunnen fobieën in vier groepen worden ingedeeld:

  • omgevingsfobieën – bijvoorbeeld: hoogtevrees
  • fobieën voor dieren – bijvoorbeeld: angst voor slangen, kakkerlakken, spinnen enz.
  • fobieën voor verwonding/injecties/bloed – bijvoorbeeld; angst voor naalden, angst voor operaties
  • situationele fobieën – bijvoorbeeld: vliegangst, tandartsangst, presentatieangst, faalangst, angst voor tunnels, claustrofobie, daten, enz.

Alle fobieën worden in belangrijke opzichten op vergelijkbare wijze verwerkt in het onderbewustzijn en zijn middels hypnose op vergelijkbare wijze op te heffen onder begeleiding van een deskundige hypnotiseur. De HypnoZorg hypnose-sessie ‘Angst en Fobie’ verloopt in grote lijnen bifasisch:

  • desensitisatie: hiermee wordt u als het ware ongevoelig gemaakt voor de specifieke trigger van uw fobie
  • relaxatie-respons: hiermee wordt u geleerd rust en ontspanning op te roepen wanneer en waar u wilt

HypnoZorg accepteert VVV CadeaubonWilt u de controle over uw leven weer in eigen handen hebben en zich helemaal vrij voelen?
Neem gerust contact met ons op, of maak direct een afspraak voor een sessie . Wij helpen u graag verder!

Gerelateerde audiosessies voor zelfhypnose |Hypnose bij angst en fobie

Relevante Links

Hypnose Almere | Flevoland | HypnoZorg, 1335HW, Flevoland Almere, Makassarweg 109, Nederland - Telefoon: +31638246545 E-mail: info@hypnozorg.nl
Hypnose tegen angst
Hypnose Amsterdam | Noord-Holland | HypnoZorg, 1102 EJ, Noord-Holland Amsterdam, Hofgeest 193B, Nederland - Telefoon: +31638246545 E-mail: info@hypnozorg.nl
Hypnose tegen vliegangst; -presentatieangst

GD Star Rating
loading...
Angst en Fobie, 4.4 out of 5 based on 86 ratings